perjantai 19. tammikuuta 2024

Pinaattilasagne 2

Tää oli kyllä taas todella hyvää. Fetaa laitoin alle puolet alkuperäisen reseptin määrästä, ja tämä oli ihan riittävä.


Ainekset:
400 g lehtipinaattia (pakaste)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
150 g fetaa
150 g lasagnelevyjä
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l Kiehu-maitoa
ripaus mustapippuria
100 g emmental-mozzarellaraastetta
Pinnalle:
50 g emmental-mozzarellaraastetta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu sivuun ja murenna sekaan feta.

Kuumenna juustokastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää mustapippuri ja juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

Kaada lasagnevuoan pohjalle puolet pinaattiseoksesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle kerros lasagnelevyjä. Tee toinen kerros samoin. Levitä päällimmäiseksi loput juustokastikkeesta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti