torstai 25. tammikuuta 2024

Kuorrutetut kasvikset

Tässä nyt hiukkasen oikaisin ja otin kaali-porkkanasekoituksen suoraan valmiista pakasteesta. Ja herneet tietty myös. Gratiini oli kyllä sen verran hyvää, että saatan tehdä toistekin. Vois koittaa vaikka niistä tuoreista kasviksista. Jos laittaisin tuoreita, niin keittäisin ne ensin pehmeiksi.


Ainekset:
1 kg kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta
200 g herneitä
suolaa
Kastike:
2 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 kasvisfondi
2 dl vettä
100 g Emmental-raastetta
ripaus mustapippuria

Sulata kasvikset ja levitä ne laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla.

Sekoita jauhot pieneen määrään maitoa. Kuumenna vesi, kasvisfondi ja loput maidosta kiehuvaksi. Lisää maito-jauhoseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää vajaa puolet juustoraasteesta ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta pippurilla ja tarvittaessa myös suolalla.

Kaada kastike kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Gratinoi 225-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti