perjantai 26. tammikuuta 2024

Mangoremmit

Pari jutskaa. Ensinnäkin: älä ala sooloilla uunin lämpötilan kanssa. Minä yritin, ja pieleen meni. Laitoin lämpötilaksi 90 astetta ja vielä kiertoilman. Kolmessa tunnissa levy oli murenevaa kamaa. Ja toiseksikin: älä tee levystä liian ohutta. Toi 5 mm olis ihan hyvä. Olisin halunnut joustavia remmejä, joihin olisin voinut laittaa Siro-sokeria. Näissä ei Siro olisi pysynyt, joten siivilöin päälle tomusokeria. Tosi hyviä näistä tuli, joten saatan hyvinkin kokeilla vielä toisenkin kerran. Ja seuraavalla yrityksellä käytän ohjeen mukaista lämpötilaa ja paistoaikaa.


Ainekset:
1 kypsä mango
Siro-sokeria (tai tomusokeria)

Kuori ja soseuta mango. Levitä se 3-5 mm paksuiseksi tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperoidulle uunipellille. Kuivata sosetta 80-asteisessa uunissa n. 4 tuntia, tai kunnes levy on kuivan nahkea mutta edelleen notkea.

Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti. Laita levy vielä näin päin uuniin noin 15 minuutiksi. Ripottele pinnalle Siro-sokeria, leikkaa levy nauhoiksi ja kääri nauhat rulliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti