tiistai 23. tammikuuta 2024

Mausteiset kalkkunapasteijat

Rumia, mutta hyviä. Herra 12-v meni jopa niin pitkälle, että ilmoitti pasteijoiden olevan ”parhaita joita oon koskaan syönyt”. Siitä en tiedä, mutta olivathan nämä varsin maukkaita.


Taikina:
100 g paprika-chilituorejuustoa
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pieni sipuli
150 g kalkkunaleikettä
½ dl keitettyä riisiä
100 g paprika-chilituorejuustoa
½ tl paprikajauhetta
Voiteluun:
1 kananmuna
Päälle:
auringonkukansiemeniä

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuori ja silppua täytteen sipuli. Silppua kalkkunaleike. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy 8*8 cm neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Voitele neliöiden reunat vedellä. Taita taikinat kolmioiksi. Sulje reunat tiiviisti haarukalla.

Pistele pasteijat haarukalla ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle auringonkukansiemenet. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti