sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Pistaasipähkinä-sitruunapikkuleivät

Nämä keksit eivät leviä uunissa juurikaan, joten koko annoksen voi hyvin asetella samalle pellille. Kekseistä tuli hyviä ja just sopivasti murenevia. Sitruunan maku aika lailla katosi lopputuloksesta. Jos tekisin näitä uudelleen, koettaisin korvata tuon oliiviöljyn sitruunamehulla.


Ainekset:
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
50 g riisijauhoja
250 g vehnäjauhoja
4 tl sitruunankuoriraastetta
2 tl vaniljatahnaa
100 g tomusokeria
½ tl suolaa
200 g voita huoneenlämpöisenä
oliiviöljyä
Pinnalle:
Siro-sokeria

Jauha pistaasit karkeaksi jauheeksi monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Sekoita yhteen pistaasijauhe, riisijauhot, vehnäjauhot, sitruunankuoriraaste, vaniljatahna, tomusokeri ja suola. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Muotoile taikina pötköksi, kääri pötkö kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Leikkaa pötkö 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele päälle Siro-sokeria. Paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia, tai kunnes pikkuleipien reunat alkavat muuttua kullanvärisiksi. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Ehkä kokeilen, kun tykkään kaikkea kokeilla-kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Voin hyvällä omalla tunnolla suositella näitä(kin). :)

    VastaaPoista