perjantai 12. tammikuuta 2024

Limebroileria ja juuresvokki

Alkuperäisessä reseptissä broilerit marinoitiin tuossa liemessä, sitten liemi heitettiin pois ja juuresvokkiin lisättiin kasvislientä, hunajaa ja limettimehua. Miksi ihmeessä, kysyin itseltäni, ja päätin toteuttaa homman toisin. Ei tää nyt ainakaan parempaa olisi voinut olla, vaikka olisinkin tehnyt reseptin mukaan. Oli nimittäin tosi herkullista ja kivan pirtsakan limettistä.


Broileri:
500 g maustamatonta broileria
¾ dl limettimehua
1 dl valkoviiniä
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Juuresvokki:
300 g porkkanaa
300 g palsternakkaa
1 sipuli
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl chiliä öljyssä
broilerien marinointiliemi
1 tl limetinkuoriraastetta

Kuori broilerin valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Lisää limettimehu, valkoviini ja hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele broilerit seoksessa ja anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Kuori vokin porkkanat ja palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää sipuli, inkivääritahna ja chili. Sekoittele hetken aikaa. Lisää palsternakka, porkkana ja hunaja. Vokkaa, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää broilerien marinointiliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia. Ripottele pinnalle limetinkuoriraaste.

Kypsennä broilereita 180-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia. Viipaloi fileet ja tarjoile viipaleet juuresvokin ja keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti