Vaikka tällä hetkellä olenkin kovin ihastunut ricottaan, täytyy sanoa että tässä semifreddossa olisi ehkä mascarpone ollut parempi vaihtoehto. Tai sitten olisi pitänyt antaa sulaa pidemmän aikaa. Tämä oli nyt koostumukseltaan vähän liikaa ehkä sorbettimainen. Makua en moiti, se oli erinomainen.
Ainekset:
3 kananmunan valkuaista
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g ricottaa
200 g karviaisia
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen vatkaamisen aikana. Vatkaa toisessa astiassa vaniljakastike vaahdoksi. Soseuta karviaiset.
Kääntele kaikki ainekset yhteen. Siirrä seos jäädykevuokaan ja nosta vuoka pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kumoa semifreddo tarjoiluvadille puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti