Ei valittamista. Pitaleivät olivat ihan sikahyviä, ja broilerisalaattikin varsin kelvollista. Jotain makeaa olisin kaivannut salaattiin. Jos mulla olisi ollut kaapissa omena, olisin ehdottomasti pilkkonut sen joukkoon.
Olut-pitaleivät:
330 ml olutta
11 g kuivahiivaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl suolaa
230 g vehnäjauhoja
260 g durum-jauhoja
2 ½ rkl oliiviöljyä
Voiteluun:
2 rkl maitoa
Broilerisalaatti 2:
440 g broilerin rintafileitä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 kurkku
Kastike:
170 g maustamatonta jogurttia
40 g majoneesia
2 rkl sitruunamehua
½ dl tuoretta tilliä
1 tl mango-currymausteseosta
Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään olueen. Lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina 10 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja kauli pallot jauhotetulla pöydällä ohuiksi. Siirrä lätyt leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota 20 minuuttia. Voitele pinta maidolla ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Kypsennä 180-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia. Kuutioi liha.
Puolita tomaatit. Kuori ja kuutioi kurkku. Sekoita yhteen broileri, kurkku ja tomaatti. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Kääntele kastike salaattiin.
Halkaise ja lämmitä pitaleivät. Täytä leivät broilerisalaatilla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti