Tätä oli ihan pakko kokeilla. Oli sen verran omituinen ainesosa tuo feta tuolla kakun joukossa. Kakku oli koostumukseltaan tosi kiinteä. Fetaa en varsinaisesti seasta maistanut, mutta varmasti se teki oman osansa sekä makuun että koostumukseen. Banaanisiirappi oli hiukan outoa. Hyvää tämä oli kyllä.
Taikina:
4 suurta banaania
4 kananmunaa
100 g muscovadosokeria
100 g voita sulatettuna
200 g fetaa
1 tl kanelia
1 tl sitruuna-aromia
¼ tl muskottipähkinää
10 g leivinjauhetta
2 ½ dl maitoa
175 g maissijauhoja
Banaanisiirappi:
4 rkl muscovadosokeria
1 suuri banaani
½ dl vettä
Paahda taikinan maissijauhoja kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes jauhot alkavat tuoksua paahtuneelta. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori ja viipaloi banaanit. Lisää munat ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito. Lisää maissijauhot, leivinjauhe, mausteet ja sitruuna-aromi. Lisää lopuksi voisula ja murustele sekaan feta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina silikoniseen kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kumoamista.
Kuori ja viipaloi siirapin banaani. Mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes banaanit ovat täysin pehmenneet ja seos muuttunut hieman siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Pitäiskö soseuttaa?
Siirrä kakku tarjoilualustalle ja levitä siirappi kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti