sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Raparperi-tiikeripalat

Kahvivieraat tulevat kohta, ja sitten päästään kunnolla maistelemaan. Taikinat ja hillot olivat hyviä ja ihan pienen palan maistoin äsken vaalean taikinan nurkasta. Erinomaista. Ja vielä aika kivan näköinenkin. Ainoan päänvaivan tuotti tuo taikinoiden asettelu. En halunnut leikata levyä neliönmallisiksi paloiksi, kun sitten palat olisivat olleet keskenään kovin erilaisia. Teinkin sitten tuollaisia pitkulaisia suikaleita.



Raparperi-mansikkasose:
100 g raparperia
100 g mansikka-vaniljahilloa
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl maitoa
200 g voita sulatettuna
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljatahnaa
Lisäksi:
3 rkl kaakaojauhetta
200 g mascarponea

Mittaa raparperi-mansikkasoseen raparperi kattilaan. Kuumenna, kunnes raparperi on täysin pehmennyt. Sekoita joukkoon mansikkahillo. Anna jäähtyä.

Vatkaa taikinan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vaniljatahna, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Sekoita lopuksi joukkoon voisula. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Siivilöi pienempään osaan kaakaojauhe. 

Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ensin vaalea taikina ja sen päälle kaakaotaikina kahtena raitana. Nostele kaakaoraidan päälle raparperi-mansikkasosetta ja lopuksi vaalean taikinan päälle mascarpone nokareina. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti