Leipää joulupöytään. Näistä tuli vähän likilaskuisen näköisiä, kun levähtivät uunissa. Toivottavasti maku korvaa ulkonäön.
Ainekset:
5 dl piimää
1 dl leipäsiirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
17 g kuivahiivaa
350 g grahamjauhoja
400 g vehnäjauhoja
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl rusinoita
Voitelu:
1 dl siirappia
1 dl vettä
Liuota siirappi, mausteet ja hiiva hiukan kättä lämpimämpään piimään. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi ja rusinat alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 45 minuuttia).
Jaa taikina kahteen osaan. Leivo osista limput ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota n. 45 minuuttia.
Painele kohonneisiin leipiin haarukalla muutamia reikiä. Sekoita vesi ja siirappi yhteen ja voitele leivät seoksella. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä kolmesti paistamisen aikana. Voitele leivät vielä kertaalleen paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti