keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Appelsiini-jogurttipannacotta

Ensimmäisen lusikallisen maistettuani ajattelin, että tähän täytyy ehkä hiukkasen lisätä sokeria. Sitten maistelin vähän lisää ja totesin, ettei tarvitsekaan. Tykkäsin tästä tosi paljon. Joskus vuosia sitten syötiin aika useinkin pannacottaa ihan sellaisenaan, hyytelösokerilla hyydytettynä. Se alkoi lopulta olla mielestäni ihan ällömakeaa, mutta tähän tuovat nuo sitrushedelmät (ja tietty jogurttikin) pikkuisen mukavaa happamuutta ja vähän karvauttakin.



Ainekset:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl vettä
1 appelsiini
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
300 g maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
2 appelsiinia
1 verigreippi
2 rkl sokeria
ripaus kardemummaa

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.

Leikkaa loput sitrushedelmät kalvottomiksi ja paloittele hedelmäliha. Mausta sokerilla ja ripauksella kardemummaa. Levitä hedelmät tarjoiluastian pohjalle.

Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja appelsiinimehu. Ota kattila liedeltä ja liuota siihen liivateseos. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti, appelsiininkuoriraaste ja vaniljasokeri.

Kaada kermaseos sitrushedelmien päälle tarjoiluastiaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti