lauantai 17. marraskuuta 2018

Karamelliananas

Kylläpäs nuo limetinkuoripalat ovatkin kamalan näköisiä kuvassa. Ihan kuin sammakon selkänahkaa. Tähänkin olisin halunnut jotain lisää – joko enemmän noita mantelilastuja tai sitten vaikka jotain keksimurua tai ihan vaan keksejä ananaslautasen reunalle. Kastike oli ihanaa, ananaksella maustettua juoksevaa kinuskia.



Ainekset:
2 rkl mantelilastuja
1 ananas
1 limetti
1 dl sokeria
1 rkl vettä
1 ½ dl ananasmehua
2 rkl rommia
Rahkavaahto:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla kullankeltaisiksi. Anna jäähtyä. Kuori ananas ja leikkaa se 8 viipaleeksi. Poista puumainen keskiosa.

Pese limetti huolellisesti ja leikkaa kuoresta ohuita suikaleita kuorimaveitsellä. Halkaise limetti ja purista mehu ananasviipaleiden päälle.

Sulata sokeri veteen paksupohjaisessa kasarissa. Kun sokeri on sulanut ja seos on kauniin kullanruskeaa, nosta kasari liedeltä ja sekoita varovasti joukkoon ananasmehu ja rommi. Nosta kasari takaisin liedelle, lisää lämpöä ja kuumenna, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää ananasviipaleet kastikkeeseen ja kuumenna 5 minuuttia. Käännä viipaleet ja kuumenna vielä 3 minuuttia.

Sekoita rahka ja sokeri. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan joukkoon. Jaa ananasviipaleet ja rahka jälkiruokalautasille. Ripottele päälle mantelilastut ja limetin kuorisuikaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti