tiistai 6. marraskuuta 2018

Lammaspullat rosmarino

No nämähän olivat taas hyviä, niin kuin lihapullat yleensäkin. Hallitsevin maku oli ehkä valkosipuli. Ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. En valita, valkosipuli on hyvää. Mutta eipä näissä mitään kauhean ihmeellistä ja erikoista ollut.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
1 dl korppujauhoja
½ dl tuoretta rosmariinia
2 tl kuivattua persiljaa
1 rkl sitruunankuoriraastetta
800 g karitsan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

Yhdistä kulhossa kananmuna ja sitruunamehu. Vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon korppujauhot, rosmariini, persilja ja sitruunankuoriraaste.

Lisää jäähtynyt sipulisekoitus ja jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta läpimitaltaan n. 4 cm pyöryköitä.

Nosta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti