Ainekset:
230 g valkopapuja (tölkistä)
9 g kuivahiivaa
6 dl haaleaa vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
100 g hasselpähkinärouhetta
3 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta ne sauvasekoittimella. Ota sivuun n. ½ dl hasselpähkinärouheesta koristelua varten.
Sekoita hiiva ensin pieneen määrään jauhoja ja sitten pieneen tilkkaan vettä. Lisää loput vedet, pavut, öljy, suola, pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Pyörittele osat patongeiksi. Kierrä patonkeja muutama kierros itsensä ympäri ja nosta ne leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota peitettynä n. 40 minuuttia.
Voitele leivät vedellä ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti