Lohesta tuli savustuspussissa ihanan pehmeää ja todellakin, ihan oikeasti savustettua. Mukavan rapean pinnankin se sai. Ja kastike oli myös tosi hyvää. Tätä samaa kastiketta voisi pikaisesti tehdä vaikka kalapuikkojen kaveriksi. Tai miksei vaikka lihalle tai kanallekin.
Ainekset:
600 g ruodotonta lohifilettä
2 rkl sormisuolaa
½ dl ruokosokeria
½ rkl katajanmarjoja
2 laakerinlehteä
½ tl valkopippuria
Ranskankerma-majoneesikastike:
2 rkl ranskankermaa
½ rkl majoneesia
1 tl sinappia
suolaa
pippuria
Murskaa suola, katajanmarjat ja laakerinlehdet morttelissa. Sekoita yhteen suola, sokeri, katajanmarjat, laakerinlehdet ja pippuri. Hiero seos kalan pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane lohi savustuspussiin ja taittele pussi tiukasti kiinni. Nosta savustuspussi 275-asteisen uunin alatasolle. Laske 15 minuutin kuluttua lämpötila 200 asteeseen ja jatka savustamista vielä 25 minuuttia.
Irrota nahka ja nosta kala tarjoiluvadille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kastike kalan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti