sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Sitruunainen mustikkakakku

Kakku jäi keskeltä vähän turhan raa´aksi, paistoaika olisi siis saanut olla vieläkin pidempi. Mutta jälleen kerran – maku oli hyvä. Laitoin kakun kanssa tarjolle keltaisia kiiviviipaleita ja vaniljajogurttia, ja ne sopivat tämän kanssa oikein hyvin.



Ainekset:
150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuoriraastetta
1 dl vaniljajogurttia
3 dl mustikoita
Koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja vaniljajogurtti keskenään.

Lisää kuivat aineet ja neste vuorotellen taikinaan. Lisää jäiset mustikat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun rengaskakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 1 h 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti