sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Luumutomaattipiiras

Toinen loma-aamu ja aamariksi piti saada jotain hyvää. Tämä täytti juuri tuon tehtävän. Tomaatit hautuivat uunissa voin ja sokerin kera ihanan meheviksi ja makeiksi.



Ainekset:
500 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
225 g filotaikinaa
Koristeluun:
2 rkl tuoretta basilikaa

Halkaise tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. 

Sulata voi ja sokeri paistinpannussa. Anna seoksen ruskistua kevyesti ja sokerin karamellisoitua. Lisää balsamiviinietikka, valkosipuli ja tomaatit varovasti pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ainekset nopeasti, mutta varo paistamasta liikaa, etteivät tomaatit hajoa.

Voitele piirakkavuoka (26 cm) tomaateista irronneella nesteellä. Rullaa filotaikina auki ja jaa taikinapino kahtia (laita toinen osa takaisin pakastimeen myöhempää käyttöä varten). Nostele ohuita taikinalevyjä yksitellen lomittain vuokaan. Voitele jokainen kerros tomaattiliemellä. Levitä tomaatit taikinan päälle ja nosta reunoilta yli menevät taikinanpalat tomaattien päälle. Voitele reunat pannulle jääneellä tomaattiliemellä.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti