lauantai 6. kesäkuuta 2020

Viherpippuripihvit ja valkosipulikastike

Tällä kertaa onnistuin lihaostoksilla, ja pihvit olivat todella mureita. Kastikkeen olisin voinut antaa kiehua hiukkasen kauemmin, mutta en malttanut. Ja pihvien kaveriksi uusia perunoita. Olipa herkullista. Täytyy vielä laittaa jälkkärivinkki, tuunasin hiukkasen muutama vuosi sitten tekemieni banaanilettujen taikinaa ja teinkin lettujen sijaan pannaria.



Ainekset:
4 naudan sisäfileepihviä
2 tl viherpippuria
1 rkl voita
suolaa
Kastike:
1 kokonainen valkosipuli
2 dl punaviiniä
1 sipuli
3 dl lihalientä

Nosta valkosipuli pieneen uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa, kunnes valkosipuli on pehmennyt (n. 15 minuuttia). Anna jäähtyä. Purista kynnet kuoristaan.

Murskaa viherpippurit morttelissa. Hiero pippuri pihvien pintaan. Paista pihvejä voissa 3-4 minuuttia / puoli. Mausta suolalla. Nosta lihat lautaselle ja pidä ne lämpimänä folion alla.

Kuori ja silppua sipuli. Lisää pannulle viini ja sipuli. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada pannulle lihaliemi ja keitä, kunnes jäljellä on n. 3 dl nestettä.

Soseuta yhteen kastike ja valkosipulinkynnet. Kiehauta kastike vielä kerran ja tarjoile pihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti