perjantai 19. kesäkuuta 2020

Mansikka-minttusuklaakakku

Tässäpä oiva kakku kuljetettavaksi. Tein sen jo melkein valmiiksi eilen kotona, ja kakku kesti hyvin kylmälaukussa kuljetuksen muutaman tunnin matkan päähän. Tänään laitoin päälle kaakaojauheet ja mansikat. Melkein koko kakku tuli tuhottua neljän hengen voimin, joten olihan se aika hyvääkin. Kotimaisia mansikoita ei ikävä kyllä ollut vielä saatavilla järkihintaan, joten tässäkin oli saksalaisia jotka kyllä olivat oikein makeita ja maukkaita.



Pohja:
5 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl vahvaa kahvijuomaa
2 tl mantelilikööriä
Täyte 1:
2 ½ dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
Täyte 2:
100 g minttukrokanttisuklaata
Täyte 3:
400 g mansikoita
Pinnalle:
½ dl kaakaojauhetta
400 g mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi. Perkaa ja lohko mansikat. Sekoita yhteen kahvi ja likööri.

Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta n. 20 * 30 cm lasivuoan pohjalle yksi kakkulevy ja kostuta se desilitralla kahvi-mantelilikööriseosta. Ripottele kakkulevyn päälle puolet suklaarouheesta, sitten puolet mansikoista ja levitä päälle puolet kermaseoksesta.

Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta levy. Rakenna toinen samanlainen täytekerros. Nosta kakku peitettynä viileään vetäytymään seuraavaan päivään.

Siivilöi kakun pintaan runsas kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti