keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Passioncurd-vadelmajäädyke

Tämä oli taas niin lähellä täydellistä kuin ylipäänsä mikään voi olla. Makeaa, kermaista jäädykettä osittain happamien ja osittain makeiden täytteiden kera. Passioncurd olisi tehnyt mieli lusikoida menemään suoraan kattilasta lämpimänä. Minä otin tämän kanssa palan omenapannaria, mutta jäädyke sellaisenaan oli jo ihan täydellinen jälkkäri.



Jäädyke:
2 kananmunan valkuaista
3 kananmunan keltuaista
3,33 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
passioncurd (ohje alla)
200 g kotimaisia pakastevadelmia
6 Fasupala suolainen toffeekrokantti –keksiä
Passioncurd:
2 passionhedelmää
1 ¼ dl sokeria
30 g voita
1 tl sitruunamehua
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen

Mittaa passionhedelmän siemenet, sokeri, voi ja sitruunamehu kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri ja voi sulavat. Vatkaa muna ja keltuainen tasaiseksi. Kaada joukkoon lämmin passionhedelmäseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Laita seos takaisin kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuhkoksi kiisseliksi. Anna jäähtyä.

Erottele jäädykkeen valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Murenna keksit.

Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Sekoita keskenään kermavaahto ja tuorejuustovaahto. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Laita jäädykemassa kerroksittain vuokaan passioncurdin, jäisten vadelmien ja keksinmurujen kanssa. Pakasta peitettynä vähintään 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti