perjantai 28. elokuuta 2020

Avokado-suklaapiirakka

En uskaltanut kanssasyöjille ennen maistamista edes sanoa, että piirakka sisälsi kokonaista kolme avokadoa. Mutta en olisi kyllä itsekään osannut sanoa että piirakassa oli näinkin paljon avokadoa, ellen olisi tiennyt. Itse piirakka oli juuri sopivan suklainen ja todella mehevä ja avokadokerma oli aivan ihanaa. Reseptin mukaan tähän olisi kuulunut pinnalle kumkvattia ja greippiä, mutta vaihdoin ne mansikkaan ja olin vaihdokseeni hyvin tyytyväinen.




Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
100 g taloussuklaata
1 dl rypsiöljyä
2 kypsää avokadoa
1 ½ dl Flora vispiä
2 rkl valkoviinietikkaa
Avokadokreemi:
1 kypsä avokado
1 dl Flora vispiä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl limettimehua
Koristeeksi:
400 g mansikoita

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola. Sulata suklaa. Sekoita öljy suklaasulaan. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Soseuta avokadot.

Lisää avokadosose, suklaa-öljyseos, kerma ja etikka kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan (25 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä keskeltä löysäksi. Anna jäähtyä vuoassaan.

Halkaise avokadokreemin avokado. Poista kivi ja kuori. Soseuta avokadokreemin ainekset sauvasekoittimella ja levitä kreemi piirakan pinnalle. Koristele puolitetuilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti