sunnuntai 23. elokuuta 2020

Mustaherukka-suklaabrita

Yhden asian opin tätä tehdessäni: britan kansilevyä ei kannata edes yrittää siirtää täytteen päälle kokonaisena. Ainakaan, jos ei ole ketään jelppimässä leivinpaperin kanssa. Kansilevy meni joka tapauksessa osiin ja koska olin yrittänyt olla niin näppärä, niin osa siitä putosi pöydälle. Eipä brita-kakku noin täydellisestikään onnistuneena ole mielestäni koskaan mikään maailman kaunein leivonnainen, joten eipä tuo haitannut. Maultaan tämä oli kaikin puolin onnistunut. Erityisesti tykkäsin joka puolelta löytyvästä suklaarouheesta, joka sopi tosi hyvin yhteen hiukkasen kirpeän mustaherukan kanssa.



Mustaherukkahilloke:
3 dl mustaherukoita
1 ½ rkl sokeria
2 tl vettä 276
Pohja:
4 kananmunan keltuaista
50 g taloussuklaata
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ¾ dl maitoa
Pinnalle:
4 kananmunan valkuaista
2 dl Siro-sokeria
Mustaherukka-jogurttitäyte:
50 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta jogurttia
mustaherukkahilloke
Koristeluun:
2 dl mustaherukoita

Mittaa pieneen kattilaan mustaherukkahillokkeen ainekset. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna poreilla n. 4 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hyvin.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Rouhi pohjaan tuleva suklaa.

Vaahdota pohjan voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Kääntele seos voi-sokerivaahtoon. Lisää maito. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ohueksi kerrokseksi.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Vatkaa, kunnes marenki on sileää ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Rouhi täytteen suklaa. Vaahdota kerma. Mausta vaahto vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon jogurtti. Kääntele täytteeseen lopuksi mustaherukkahilloke ja suklaarouhe.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi. Nosta toinen pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte juuri ennen tarjoilua ja nosta toinen levy kanneksi. Koristele mustaherukoilla.

2 kommenttia:

  1. Ihan olisi meidänkin mieleinen makumaailma tässä britassa. Minä voitelen aina leivinpapaerin ravalla, öljyllä, niin irtoaa hyvin. LPohjan leikkaamisen jälkeen varmistan pitkällä lastalla, että on irti papaerista ja sitten vaan kahdella lastalla nostan suorakaiteen mallisen britapohjan. Oletko koskaan pakastanut britapohjaa. Monet vannovat sen nimeen, että saavat kohmeisen pohjan helposti nostettua ehyenä. Pohja sulaa täytettynä hyvin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pakastaminen voisikin olla hyvä idea. Jos vaan malttaisi odottaa täyttämisen kanssa niin kauan että saisi pohjan pakastettua. :)

      Poista