lauantai 1. elokuuta 2020

Broilerisalaattia ja homejuustokastiketta

Salaatista tuli ihanan mehevä ja ruokaisa. Kastikekin oli minun mielestäni hyvää, mutta se ei oikein tehnyt kauppaansa muille. Eli ehkä se ei noin yleisesti ottaen ollut ihan parasta mahdollista. Salaatin kanssa olisi oikein hyvin sopinut esim. joku currylla maustettu, hiukan makea kastike.



Ainekset:
600 g broilerin rintafilettä
suolaa
mustapippuria
200 g salaattisekoitusta
1 appelsiini
16 saksanpähkinää
6 isoa herkkusientä
2 suippopaprikaa
1 punasipuli
1 sellerinvarsi
250 g kirsikkatomaatteja
Kastike:
100 g sinihomejuustoa
25 g majoneesia
200 g kermaviiliä
2 tl sinappia
1 tl viinietikkaa
Koristeluun:
muutama vesikrassin varsi

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Mausta broilerinfileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Levitä fileet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä fileet paistamisen puolivälissä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja lohko hedelmä. Viipaloi sienet. Viipaloi sellerinvarsi. Halkaise tomaatit. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja viipaloi punasipuli.

Asettele salaatti, punasipuli, paprika, selleri, sienet, tomaatit ja appelsiinilohkot tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle saksanpähkinät.

Leikkaa broilerinfileet ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet salaattipedille. Koristele vesikrassilla. Tarjoile kastike erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti