lauantai 8. elokuuta 2020

Mallasleipä

Pitkästä aikaa tummaa, makeaa leipää. Todella hyvää. Pinta tuli kivan rapeaksi ja veikkaanpa, että tiivistyessään leivästä tulee vielä parempaa, kun siitä voi leikata ihan ohuita siivuja.

Ainekset:
5 dl ykkösolutta
14 g kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 ½ dl tummaa siirappia
2 dl mallasrouhetta
¾ dl kauraleseitä
2 ½ dl ruisjauhoja
½ dl pellavansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen olueen. Sekoita joukkoon siirappi, mallasrouhe, kauraleseet, ruisjauhot ja siemenet. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Alusta taikinaa koneella n. 10 minuuttia.

Jaa taikina 2 osaan ja painele osat silikonisiin leipävuokiin. Anna kohota peitettynä kolmisen tuntia.

Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla ritilällä n. 40 minuuttia. Laita uunin pohjalle pelti ja sille ½ dl vettä. Kumoa leivät ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti