lauantai 1. elokuuta 2020

Viikuna-prosciuttopiirakka

Mitähän tästä nyt sanois. Pohja oli erinomainen. Täytteestä en oikein tiedä. Koko piirakka meni kerralla viidelle syöjälle, mutta en silti ole ihan varma oliko tämä kovin hyvää. Melko erikoista ainakin.



Pohja:
75 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
¾ dl maitoa
Täyte:
100 g kuivattuja viikunoita
100 g sulatejuustoa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
3 tuoretta viikunaa viipaloituna
1 rkl hunajaa

Yhdistä voi ja kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Mittaa viikunat, sulatejuusto, sitruunamehu ja suola kulhoon. Aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä seos pohjalle. Jaa pinnalle kinkku- ja viikunaviipaleet. Jatka paistamista 15 minuuttia. Valuta päälle hunaja ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti