sunnuntai 16. elokuuta 2020

Kantarellitahna

En yleensä jaksa pilkkoa aineksia kovin pieniksi paloiksi. Tässä oli kuitenkin alkuperäisen reseptin mukaan soseutettu ainekset sauvasekoittimella, ja minä halusin kumminkin jättää sienet ja sipulit paloiksi enkä ajaa koko hommaa tasaiseksi mössöksi. Niinpä päätin kerrankin uhrata aikaa pilkkomiseen. Ja olin lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Maku ja rakenne olivat kummatkin kohdillaan.

                                

400 g kantarelleja
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 rosmariininoksa
250 g ricottaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista ja silppua sienet. Riivi rosmariinin lehdet irti oksista ja silppua ne.

Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta valkosipulilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista pari minuuttia. Nosta pannu sivuun ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita lopuksi joukkoon ricotta ja nosta tahna jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti