sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Mausteinen karitsanpotka

Mausteseos oli hyvinkin kohdillaan. Mutta hiukkasen tökki potkan rasvaisuusaste. Ihan jees siis, mutta mausteet ehkä johonkin toiseen lihaan.




Ainekset:
1500 g karitsanpotkaa
2 rkl sumakkia
4 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä
1 rkl juustokuminaa
½ rkl kanelia
suihkutettavaa oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa

Nosta potkat tiiviisti uunivuokaan. Laita sumakki, ruusun terälehdet, juustokumina ja kaneli monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja käytä konetta, kunnes ruusun terälehdet ovat jauhautuneet ihan hienoksi.

Sivele potkat oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle mausteseos ja suola. Paista 160-asteisessa uunissa 4 tuntia. Ota vuoka uunista, peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viipaloi liha tai revi se suikaleiksi haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti