maanantai 21. joulukuuta 2020

Taateli-lanttupata

Vaikka hyvää onkin, niin lanttulaatikko on meidän joulupöydässä jäänyt vähän lapsipuolen asemaan ja olenkin sitä joutunut syömään itsekseni vielä pitkään joulun jälkeen. Tänä vuonna päätin tarjoilla lantun vähän toisessa muodossa. Samalla saan joulupöytään myös näitä vähän itämaisia makuja, joista kovasti tykkään. Tämä oli niin herkullista, että ei haittaisi ollenkaan vaikka kukaan muu ei tästä tykkäisi ja joutuisin lopulta syömään koko padallisen ihan itse. Tuore korianteri tähän vielä olisi kuulunut mukaan, mutta en viitsinyt sitä laittaa kun joulupöytään istuu parikin henkilöä jotka eivät voi sitä sietää.




Ainekset:
1 kg lanttua
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 kanelitankoa
1 tl korianterinsiemeniä
1 rkl harissatahnaa
1 tl sumakkia
1 tl suolaa
500 g paseerattua tomaattia
2 dl vettä
380/230 g kikherneitä
200 g taateleita
Lisäksi:
80 g granaattiomenan siemeniä

Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista taateleista kivet.

Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää lanttukuutiot, kanelitangot ja korianterinsiemenet. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää harissa, sumakki ja suola. Lisää paseerattu tomaatti, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla 30 minuuttia.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne pataan taateleiden kanssa. Hauduta 20-25 minuuttia, kunnes lanttu on kypsää. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti