keskiviikko 18. joulukuuta 2024

Sahramicassata

Sanoisin, että tästä saattoi tulla melkoisen herkullista. Vähäinen sokerin määrä vähän epäilytti, mutta huomenna nähdään tarviiko lisämakeutusta vai ei. Ensimaistamalta veikkaan, että ei tartte.


Ainekset:
½ dl rusinoita
1/3 dl appelsiinilikööriä
2 kananmunan keltuaista
½ g sahramia
1/3 dl tomusokeria
30 g taloussuklaata
30 g mantelirouhetta
3 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl appelsiinimehua

Mittaa rusinat ja likööri pieneen kulhoon. Anna rusinoiden marinoitua 20 minuuttia. Rouhi suklaa. Vatkaa keltuaiset, sahrami ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Kääntele vaahdot yhteen.

Sekoita yhteen tuorejuusto, appelsiinimehu, suklaa ja mantelirouhe. Lisää rusinat ja likööri. Kääntele joukkoon keltuais-kermavaahto. Jaa seos silikonisiin muffinssivuokiin. Anna jähmettyä pakastimessa 12 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti