sunnuntai 15. joulukuuta 2024

Suklaa-mantelikakku

Tämä oli ainakin tarpeeksi suklaista. Ihanasti maistui myös karvasmanteli. Aivan mielettömän hyvää, mutta niin tuhdin suklaista että ihan minikokoinen pala riitti. Sellainen juttu kävi mielessä, että tätä olisi huomattavasti mukavampi leikata neliönmallisiksi palasiksi. Jos tekisin uudelleen, laittaisin kakun kokonaan leivinpaperoituun kulmikkaaseen vuokaan.


Pohja:
1 dl mantelirouhetta
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 kananmunaa
Täyte:
200 g taloussuklaata
150 g voita
1 ½ dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista

Mittaa pohjan marsipaani kulhoon. Lisää voita vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes seos on tasaista. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Kääntele sekaan mantelirouhe. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pilko täytteen suklaa kuumuutta kestävään kulhoon.

Ruskista voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri ruskistuneen voin joukkoon. Lisää keltuaiset yksitellen. Kuumenna seos 83 asteeseen, koko ajan sekoittaen. Kaada voisulasekoitus suklaan päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti