lauantai 16. kesäkuuta 2018

Marsipaani

Marsipaaniklöntti saa levätä huomiseen saakka jääkaapissa, sitten teen kakkua johon tarvitsen tästä pienen osan. Loput laitan pakkaseen odottamaan tulevaa käyttöä. Kaupan valmiista marsipaanimassasta en ole koskaan oikein tykännyt, joskin olen oppinut sitä syömään vuosien mittaan. Tämä marsipaani sen sijaan maistui niin hyvältä, että olisin voinut lusikoida sen ihan sellaisenaan. Koostumukseltaan tämä ei ehkä ole sellaista jota voisi kaulia kakun päälle kuorrutukseksi, mutta kakun sisuksiin se uppoaa ihan mainiosti. Tai mistäs minä vielä tiedän, saattaahan olla että tämäkin on huomiseen mennessä kiinteytynyt kaulittavaksi.



Ainekset:
370 g mantelijauhetta
185 g Siro-sokeria
185 g tomusokeria
vaniljaa myllystä
1 kananmuna
2 rkl konjakkia
½ dl sitruunamehua
2 tippaa karvasmanteliaromia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa yhteen kananmuna, konjakki, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi.

Tee kuoppa kuivien aineiden keskelle. Kaada kuoppaan kananmunaseos. Vaivaa ainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Säilytä valmista marsipaania jääkaapissa. Voit myös pakastaa marsipaanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti