lauantai 9. syyskuuta 2017

Appelsiiniglaseeratut bataattikuutiot

Bataatti on kyllä tosi nam, valmistustavasta riippumatta. Tämäkään ei tehnyt poikkeusta sääntöön. Ihanan makea ja kuitenkin raikas lisuke lampaalle.



1 kg bataattia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 appelsiini
2 rkl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Kuori ja lohko bataatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sulata voi paistokasarissa. Lisää valkosipulinkynnet ja kuullota hetki keskilämmöllä. Lisää joukkoon 3 dl vettä ja appelsiinimehu.

Lisää bataattilohkot ja kypsennä, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Kääntele lohkoja välillä. Hauduta kannen alla vielä n. 5 minuuttia.

Lisää kasariin sokeri ja fariinisokeri. Glaseeraa bataatteja keskilämmöllä, välillä käännellen, 3-4 minuuttia. Nosta kasari liedeltä. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja chilijauhe. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti