lauantai 30. syyskuuta 2017

Rapea luumu-lehtikaalisalaatti

Tämä oli ihan käsittämättömän hyvää. Oikeesti. En ole vielä koskaan tehnyt lehtikaalisipsejä, mutta tätä maistettuani aion kyllä ihan takuuvarmasti kokeilla, ja maustaa sipsit valkosipulilla. Ja ne luumut olivat jälleen kerran ihan täydellisiä makeita paloja salaatin joukossa.



Ainekset:
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
10 luumua
250 g mozzarellajuustoa
1 dl pistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl punaviinietikkaa

Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet.

Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niiden joukkoon valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri. Tee pellille tilaa punasipulirenkaille. Lado ne kaalien viereen. Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä n. 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman rapeaa. Tarkkaile kypsymistä: kaalin on tarkoitus hieman kuivua, ei ruskistua.

Huuhdo ja puolita luumut. Poista kivet ja viipaloi luumut.

Valmista salaattipeti kypsennetystä kaalista ja sipulista. Ripottele päälle luumuviipaleet, mozzarellapallot ja pistaasirouhe.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti