lauantai 9. syyskuuta 2017

Fenkolisämpylät

Ihanan pehmeitä sämpylöitä, melkein kuin pullia. Fenkolinsiemenet antavat sämpylöille kivan maun.



Ainekset:
2 dl vettä
1 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl voita sulatettuna
1 tl fenkolinsiemeniä
Lisäksi:
1 kananmuna
½ rkl vettä
fenkolinsiemeniä

Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä n. 5 minuutin ajan, kunnes seos alkaa kuplia.

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää jauho-suolaseos erissä taikinaan. Lisää kananmuna, voisula ja fenkolinsiemenet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella n. 5 minuuttia. Anna kohota peitettynä parin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele osista sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota peitettynä n. tunnin ajan.

Voitele sämpylät kananmuna-vesiseoksella ja ripottele pinnalle fenkolinsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti