150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
Väliin:
250 g puolukoita
2 rkl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa, niin että viimeisenä lisäät jauhoja.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikinasta n. puolet vuoan pohjalle. Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita puolukoihin 1 rkl perunajauhoja. Levitä puolukat taikinan päälle. Ripottele sokeri puolukoiden päälle. Kaada päällimmäiseksi loput taikinat.
Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Tarjoile esim. kinuskikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti