perjantai 8. syyskuuta 2017

Inkivääri-mantelikana

Annoin kanojen marinoitua muutaman tunnin jääkaapissa, ja niistä tuli tosi maukkaita. Kastikekin oli kivan mausteinen (ja suolainen). Ihan loistoateria, riisin kanssa tarjoiltuna.



Ainekset:
4 broilerin rintafileetä
2 tl korianteria
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl omena-hunajaviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 tl manteliöljyä
4 isoa kevätsipulia
120 g mangochutneytä
0,5 dl kanalientä
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
½ dl tuoretta inkivääriä suikaleina
½ dl paahdettuja mantelilastuja
pieni nippu silputtua korianteria

Leikkaa broilerinfileet poikittain n. 1 cm:n paksuisiksi paloiksi. Sekoita niihin kulhossa korianteri, inkivääri, viinietikka, suola, pippuri ja 2 tl öljyä. Marinoi huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia.

Silppua kevätsipuli.

Sekoita pienessä kulhossa yhteen chutney, kanaliemi ja valkosipuli.

Kuumenna jäljellä oleva öljy paistinpannussa tai vokissa kohtalaisella lämmöllä. Lisää kevätsipulien vaaleampi osa ja inkivääri ja kuullota ½ minuuttia. Lisää broilerinpalat ja kuullota, kunnes liha on täysin kypsää, n. 4-6 minuuttia. Lisää kevätsipulien yläosat ja chutneyseos ja kypsennä 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.

Koristele mantelilastuilla ja korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti