Oliskohan tässä vihannekset myös niiden makuun, jotka noin yleisesti ottaen ovat sitä mieltä että ”kasvikset on pupujen ruokaa”? Mene ja tiedä. Mun makuhermoon nämä joka tapauksessa upposivat ihan täydellisesti.
Ainekset:
200 g kukkakaalia
1 sipuli
80 g tuoretta pinaattia
2 keitettyä perunaa
1 munakoiso
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl suolaa
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
2 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl ruokasoodaa
Friteeraukseen:
1 l rypsiöljyä
Kuori ja kuutioi keitetyt perunat. Kuutioi kukkakaali ja munakoiso. Kuori ja silppua sipuli. Pane peruna, kukkakaali, sipuli, munakoiso ja pinaatti kulhoon. Sekoita keskenään jogurtti, chili ja suola. Kaada vihannekset varovaisesti joukkoon – sekoittaminen käy parhaiten käsin.
Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda ja kaada seos vihannesseoksen joukkoon niin, että vihannekset peittyvät kauttaaltaan. Kuumenna friteerausöljy n. 190-asteiseksi.
Poimi vihannekset taikinoineen n. 2 rkl suuruisina annoksina. Friteeraa öljyssä 3-4 minuuttia ja nosta sitten reikäkauhalla valumaan talouspaperille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti