perjantai 22. syyskuuta 2017

Banaani-valkosuklaakääretorttu

Totuttuun tapaan leivonnaisparkani on melkoisen onnettoman näköinen. Onneksi en leivo työkseni, niin ulkonäöllä ei juurikaan ole merkitystä. Maku on se joka ratkaisee, ja tälläkin kääretortulla maku on erinomainen.



Ainekset:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
200 g puolukoita
2 banaania

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200 asteessa 8-11 minuuttia.

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Rouhi suklaa pieneksi. Lisää suklaarouhe ja puolukat kerma-rahkaseokseen varovasti sekoittaen.

Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Viipaloi banaani ohuiksi viipaleiksi. Asettele banaaniviipaleet täytteen päälle. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla ja nosta leivinpaperin sisällä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti