lauantai 4. joulukuuta 2021

Avokado-viinimousse ja karviaiskastike

Nämä ovat vielä ihan vaiheessa. Tarkoitus olisi nauttia näistä vasta huomisena jälkkärinä. Yhdistelmät ovat yllättäviä, mutta hyviä. Kuvan vaihdan huomenna, mikäli suinkin muistan.*Edit* Kirpeä karviaiskastike sopi tosi hyvin näiden makeahkojen avokadomoussejen kanssa. Avokadon löysin makuna selvästi, mutta viiniä en maistanut millään. Kanssasyöjieni mielestä nämä maistuivat joululle, vaikka ei näissä ihan pikkiriikkistä inkivääriripausta lukuunottamatta oikein mitään jouluista ollut. Ja kuvankin muistin vaihtaa.




Mousse:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl kylmää vettä
1 ¼ dl valkoviiniä
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
ripaus inkivääriä
2 dl vispikermaa
Karviaiskastike:
300 g karviaisia
½ dl vettä
2 tl Gallianoa
2 rkl tomusokeria

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Kuumenna viini höyryäväksi ja liuota liivateseos viiniin. Nosta seos jääkaappiin 15 minuutiksi.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra malto kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sokeri ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta inkiväärillä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi erillisessä astiassa.

Sekoita avokadoseos vähitellen viinihyytelöön. Kääntele sekaan kermavaahto. Jaa seos silikonisiin muffinssivuokiin ja nosta vuoat jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Kiehauta karviaiset veden kanssa. Survo marjoja jo kattilassa ja paseeraa seos sileäksi tiheän siivilän läpi. Lisää likööri ja tomusokeri. Annostele tilkka kastiketta lautaselle ja nosta päälle avokadomousse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti