keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Paistetut etikkasilakat

Silakka ei meidän ruokapöydässä ole kovinkaan yleinen vieras. Nyt vaan ihmettelen, että miksei? Voisikohan tämä jotenkin juontaa juurensa siihen, että aikana ennen kuin koirien kuivamuonat yleistyivät (joskus 80-luvulla), meillä syötettiin koiralle tosi paljon keitettyä silakkaa. Ensimmäinen ajatus, joka mieleeni silakasta tulee, onkin voimakas kalanhaju ja koira joka odotti hellan edessä kuola valuen. No, joka tapauksessa, nämä olivat aivan erinomaisia. Perunamuusi ja keitetyt perunat sopivat 
silakoiden rinnalle tosi hyvin.




Silakat:
500 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Marinadi:
4 dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
½ dl sokeria
1 tl maustepippureita
1 laakerinlehti
2 salottisipulia
Lisäksi:
½ tl kuivattua tilliä

Sekoita ruisjauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista silakat voissa kullanruskeiksi ja siirrä ne kulhoon.

Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita yhteen vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli. Kaada liemi silakoiden päälle. Nosta astia peitettynä jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi.

Ripottele pinnalle kuivattu tilli ennen tarjoilua. Tarjoile esim. perunamuusin ja keitettyjen porkkanoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti