keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Suklaa-ranskankermakakku

Tämän kakun kanssa alkoi kaikki mennä pieleen ihan vuoan valinnasta lähtien. Alkuperäisessä reseptissä kakkupohja paistettiin kahdessa 18 cm vuoassa. Edelleenkään en tykkää pienistä ja korkeista kakuista, vaan jaan kakut mieluummin helpommin käsiteltäviksi laakeiksi lätyiksi. Niinpä ajattelin että paistan pohjan lasagnevuoassa ja taitan sitten levyn keskeltä kahtia. No, ajatukseksi jäi sekin. Uunista tultuaan pohja oli vuoan koosta huolimatta niin paksu, että kakusta olisi vieläkin tullut minun makuuni liian korkea. Niinpä leikkasin sen täytekakkupohjan tapaan keskeltä halki. Virhe! Olisi pitänyt ainakin antaa pohjan jäähtyä aivan jääkylmäksi. Kansipuoli mureni käsiin, ja muotoilin sen kakkuvadille murusista. Täytteen levittäminen oli hiukan hankalaa. Toinen levy onneksi meni vain muutamaan osaan nostaessani sitä kakun kanneksi ja kuorrutus korjasi kakun ihan mukiinmenevän näköiseksi (vaikka kakun kansilevystä irtosikin kuorrutuksen sekaan murusia, se ei haitannut kun kuorrutuksen päälle tuli joka tapauksessa suklaaraitoja). Kaikista kommelluksista huolimatta tämä oli niin herkullista, että voisin jopa sanoa sen olleen yksi parhaista kakuista mitä olen tehnyt. Voi siis olla, että saatan joskus jopa tehdä samaa uudelleen. Silloin kuitenkin täytyy muistaa, että kakkupohjan voi paistaa kääretortun tapaan uunipannulla, ja siitä ehkä tulisi taittamalla sopivan paksuiset kakkulevyt.




Pohja:
175 g voita huoneenlämpöisenä
200 g sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljatahnaa
100 g taloussuklaata
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
150 g ranskankermaa
Täyte:
100 g taloussuklaata
100 g ranskankermaa
Kuorrutus:
125 g voita huoneenlämpöisenä
250 g tomusokeria
50 g ranskankermaa
1 tl vaniljatahnaa
Koristeluun:
75 g maitosuklaata

Sulata pohjan taloussuklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa sekaan vanilja, suklaasula, jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe ja ruokasooda. Vatkaa lopuksi joukkoon ranskankerma.

Levitä taikina leivinpaperoituun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata täytteen suklaa yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutuksen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma ja vanilja.

Halkaise kakkulevy. Nosta toinen levy tarjoilualustalle ja levitä sen päälle täyte. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Sulata 50 g koristelun maitosuklaasta. Sekoita joukkoon loput maitosuklaat (rouheena). Lusikoi suklaa kakun pinnalle nokareiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti