perjantai 17. joulukuuta 2021

Tonnikalapihvit ja tryffeliperunasosetta

Mä olen valitettavasti edelleenkin niin sivistymätön, että en ole oppinut oikeasti nauttimaan tonnikalapihveistä. Tölkkitonnikala on mielestäni tosi hyvää, mutta näin pihveinä tonnikala ei ole täysin minun makuuni. Kyllähän tätä syö, mutta mieluummin ottaisin lohifileepalan. Tryffeliperunasoseessa puolestaan oli juuri sopivan hento tryffeliaromi. Se oli siis erinomaista.




Tonnikalapihvit:
½ rkl oliiviöljyä
½ rkl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria
2 tonnikalapihviä
Tryffeliperunasose:
500 g jauhoisia perunoita
1 ½ dl maitoa
25 g voita
1 tl tryffeliöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita yhteen pihvien öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele tonnikalapihvit marinadilla ja nosta kulho peitettynä jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna maito ja voi yhdessä höyryäväksi. Valuta perunat. Lisää joukkoon voi-maitoseos ja soseuta survimella tasaiseksi. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paista pihvejä 200-asteisessa air fryerissä 6 minuuttia. Tarjoile heti tryffeliperunasoseen kera. Mikäli käytössäsi ei ole air fryeriä, voit paistaa pihvit myös parilapannulla (3 minuuttia / puoli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti