keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Perunanachot

Tämä oli kyllä ihanaa. Ja aloin heti miettiä, mitä kaikkea noihin pellille levitettyihin perunoihin voisi yhdistää. Vaikka jotain kermaista kanakastiketta tai lihapullia tai maustettuja kasviksia…




Ainekset:
600 g perunoita
suihkutettavaa oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
28 g mietoa tacomausteseosta
1 dl vettä
380/230 g mustapapuja
230 g mietoa tacokastiketta
50 g juustoraastetta
Tuoresalsa:
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
3 tomaattia
1 avokado
1 punainen chili
1 rkl limettimehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Pinnalle:
1 ruukku korianteria

Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Suihkuta leivinpaperi kevyesti oliiviöljyllä ja levitä perunaviipaleet leivinpaperin päälle. Suihkuta myös perunoiden päälle öljyä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Siirrä perunat 5 minuutiksi grillivastusten alle, jotta ne saavat väriä.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja kuumenna hetki. Lisää joukkoon lopuksi valutetut mustapavut.

Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua malto. Sekoita salsan ainekset keskenään.

Levitä jauheliha-mustapapuseos perunoiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla vielä n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lusikoi pinnalle tacokastike ja tuoresalsa. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti