keskiviikko 2. elokuuta 2023

Kurkku-tahinikeitto

Tämä resepti oli niin outo, että oli pakko kokeilla. Ei ollut ikinä tullut mieleenikään laittaa kurkkua kasvissosekeittoon. Ehkä tää olis ollut vähän mautonta ilman noita ihanan mausteisia kikherneitä. Jotka sitten tekivät keitosta jollain lailla hernekeittomaisen.




Ainekset:
8 avomaankurkkua
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku tilliä
1 ruukku korianteria
5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1 dl vaaleaa tahinia
1 tl ras el hanout -mausteseosta
½ tl chilirouhetta
¼ dl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Pannukikherneet:
380/230 g kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl juustokuminaa
¼ tl kurkumaa
½ tl suolaa

Huuhtele ja valuta kikherneet. Paahda kikherneitä mausteiden kanssa öljyssä pannussa 5-8 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kikherneet rapeutuvat.

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit.

Kuumenna kasvisliemi, sipulit ja valkosipulit kiehuvaksi. Keitä 2-3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Lisää kurkut ja yrtit, kerma, tahini, ras el hanout ja chili. Soseuta keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja jaa se lautasille. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti