sunnuntai 6. elokuuta 2023

Korealaiset munaleipäset (Gyeran Bbang)

Jepp. Ei muffinssipeltiä saatavilla. Laitoin ainekset ihan vaan paperisiin muffinssivuokiin, ja siitä seurasi katastrofi. Ennen kuin sain pellin uuniin, oli yksi leipänen levähtänyt täysin ja muut olivat ihan siinä hilkulla. Kun en muutakaan keksinyt, vetäisin hätäpäissäni muffinssivuokien ympärille maalarinteippivyön (ja sen yhden pellille valahtaneen kippasin kahvikuppiin). Systeemi toimi muuten hyvin, mutta maalarinteippi tuoksui uunissa aika mielenkiintoiselle. Onneksi leipäset kiinteytyivät melko pian niin että sain ottaa maalarinteipit pois paistumasta. Lopputulos oli herkullinen, mutta vaikea syötävä. Leipäset eivät meinanneet irrota vuoistaan millään. Jos nyt tekisin näitä uudelleen, niin käyttäisin ehdottomasti sitä muffinssipeltiä (tai sitten vaikka jotain kuppeja) ja voitelisin muffinssivuoat (mielellään silikoniset) huolellisesti.




Taikina:
1 ¾ dl maitoa
2 rkl omenaviinietikkaa
25 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
Lisäksi:
7 kananmunaa
Pinnalle:
70 g juustoraastetta
sopivasti ruohosipulia (tai jotain kuivattuja yrttejä)

Sekoita yhteen taikinan maito ja valkoviinietikka. Anna seistä muiden valmisteluiden ajan.

Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna, voisula ja lopuksi vähitellen maito-etikkaseos. Annostele ruokalusikallinen taikinaa muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin.

Riko jokaisen muffinssin päälle yksi kananmuna. Jaa loput taikinasta varovasti kananmunien päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja ruohosipulia. Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti