perjantai 25. elokuuta 2023

Bobotie

Olipas harvinaisen hyvää mureketta. Sillä sitähän tämä oli, vaikka nimi onkin eksoottinen. Mulla oli jotenki- bobotiesta sellainen mielikuva että se olisi riisi-jauheliharuoka, mutta ainakaan tähän versioon ei riisiä kuulunut. Eikä se sitä kaivannutkaan. Lisukkeeksi laitoin keitettyjä porkkanoita, sillä halusin jotain makeaa. Nappivalinta.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
½ rkl korianterinsiemeniä
½ tl kokonaisia maustepippureita
1 tl currya
½ tl kurkumaa
¾ tl suolaa
½ rkl sokeria
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
400 g karitsan jauhelihaa
2 palaa vaaleaa leipää (laitoin porkkana-siemenleivän viimeiset palat)
1 ½ dl maitoa
50 g mangochutneyta
½ dl sultanarusinoita
1 kananmuna
Pinnalle:
2 laakerinlehteä
½ dl mantelilastuja
Tarjoiluun:
keitettyjä porkkanoita

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa korianterinsiemenet ja maustepippurit morttelissa. 

Sulata pannulla öljy ja voi. Paista mausteita muutaman minuutin ajan voi-öljyseoksessa. Lisää sokeri, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi mausteseoksessa. Lisää etikka.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, samalla pannulla. Lisää sekaan sipuli-mausteseos.

Laita leivät turpoamaan maitoon n. 10 minuutiksi. Purista leivät kuivemmaksi ja säästä maito. Silppua leivät jauhelihaseoksen joukkoon. Lisää chutney ja rusinat. Kaada seos uunivuokaan.

Vatkaa kananmuna maidon joukkoon ja kaada munamaito vuokaan. Lisää päälle laakerinlehdet ja mantelilastut. Kypsennä 170-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia, laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia (tai kokonaisuudessaan 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia). Tarjoile esim. keitettyjen porkkanoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti