sunnuntai 13. elokuuta 2023

Suklaanougat-konvehdit

Näistä tuli taas melkoisen rumia, mutta ihan mahottoman hyviä. Mä olen tosi huono käsittelemään tällaisia tahmeita karkkimassoja. Ärsyttää, kun tuntuu että puolet siitä massasta jämähtää valmistuskipon reunalle eikä sitä saa millään muulla irti kuin kiehuvalla vedellä liottamalla. Epäekologista siis ja tosi hankalaa. Parempi vaan ostaa karkkinsa kaupasta. Vaan onhan se kiva silloin tällöin kokeilla itsekin niiden valmistusta.




Suklaanougat:
2 kananmunan valkuaista
2 ½ dl glukoosisiirappia
3 ½ dl sokeria
1 ¼ dl vettä
130 g maitosuklaata
Toffeekerros:
1 ½ dl kuohukermaa
½ dl glukoosisiirappia
1 dl fariinisokeria
50 g voita
Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa

Sulata suklaanougatin maitosuklaa. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Kun seoksen lämpötila on 140 astetta, aloita valkuaisten vaahdottaminen. Kun sokeriseoksen lämpötila on 150 astetta, valuta se ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, valkuaisvaahtoon. Lisää suklaasula. Jatka vatkaamista, kunnes seos muuttuu paksummaksi ja jäähtyy. Kaada nougatvaahto leivinpaperoituun laakeaan vuokaan (17*25 cm).

Mittaa kattilaan toffeekerroksen kuohukerma, glukoosisiirappi ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kinuski vuokaan suklaanougatin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa höyryäväksi. Pilko sekaan suklaa ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus vuokaan kinuskikerroksen päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti