lauantai 5. elokuuta 2023

Kinuski-suolapähkinäpalat

Kinuski on kyllä kamalaa ainetta. Sitä ei voi syödä ihan vähän vaan. Tässä oli ihanaan kinuskiin vielä yhdistetty rapea pohja ja suolapähkinät. Ihanaa.




Taikina:
200 g voita
1 ¼ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Kuorrutus:
3 dl kuohukermaa
2 dl muscovadosokeria
1 dl sokeria
1 rkl voita
80 g suolapähkinöitä

Sekoita taikinan voi ja sokeri tasaiseksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina leivinpaperoidun lasagnevuoan pohjalle. Pistele pohjahaarukalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutuksen kerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 15-20 minuuttia. Lisää joukkoon voi.

Valuta kinuski levyn päälle ja levitä tasaiseksi. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja ripottele rouhe kinuskin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti