lauantai 19. elokuuta 2023

Paprikamureke ja curry-kasvisriisi

Paprikakerros murekkeen sisällä oli kiva idea, mutta olisi ollut vielä parempi jos paprikat olisivat olleet esikypsennettyjä niin että ne olisivat olleet ihan suussasulavan pehmeitä uunista tultuaan. Riisi oli alkuperäisessä reseptissä ihan vaan keitettyä riisiä currylla maustettuna, mutta minä kippasin jääkaapista sekaan vielä erinäisiä kasviksia. Hyvin toimi.




Mureke:
750 g jauhelihaa
1 iso punainen paprika
55 g vaaleaa leipää (porkkana-siemenleipää)
½ dl vettä
3 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
1 ruukku ruohosipulia
1 rkl voita
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
Curry-kasvisriisi:
200 g porkkanoita
150 g keitettyjä perunoita
200 g kesäkurpitsaa
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
2 tl currya
1 tl suolaa

Poista murekkeen paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Murenna leipäviipaleet suureen kulhoon ja kaada päälle vesi. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua persilja ja ruohosipuli. Kuullota sipulit voissa pehmeiksi.

Lisää leivänmurujen joukkoon kananmunat, purjo-valkosipuliseos, persilja, ruohosipuli, suola, pippuri ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Painele puolet mureketaikinasta leivinpaperoidun pyöreän vuoan pohjalle. Levitä päälle paprikasuikaleet ja peitä ne lopulla mureketaikinalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa mureke tarjoiluvadille ja anna levätä hetken ennen tarjoilua.

Kuori riisin porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa perunat ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi ja porkkanat kiehuvaksi. Lisää riisi ja mausteet ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia. Kääntele lopuksi sekaan peruna- ja kesäkurpitsakuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti